Schik op splinternieuwe duofiets

BLITTERSWIJCK | Chris Wijnhoven, met zijn 96 jaar de oudste in het Maasdorp Blitterswijck woonachtige inwoner, maakte zaterdagmiddag tijdens het evenement Eindelijk wer schik in Blitterswik samen met Gerben Sodenkamp het openingsrondje op de door de Kerngroep geregelde
nieuwe duofiets.
Dorpsgenoten kunnen voortaan van de spiksplinternieuwe duofiets, met elektrische ondersteuning,
gebruikmaken. De fiets is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Buurtfonds, een bijdrage van GlaswebVenray, waar de Kerngroep werkzaamheden voor heeft verricht, Dekkers Tweewielers en door producent Raam.

Ondersteuning
Het betreft een zogeheten Fun-2Go-duofiets, met elektrische ondersteuning, waar eigenlijk iedereen op en mee kan fietsen. De nieuwe fiets wordt over twee à drie weken geleverd. De duofiets wordt vervolgens bij Vakgarage WeJeBe gestald in afwachting van een mogelijke duo-fietsstalling in het kerkdorp. Liefhebbers kunnen straks via een website de fiets reserveren. Dit kan samen met iemand die ze kennen ofwel via een van de fietsmaatjes die zich hiervoor hebben opgegeven.Marion en Toine Thiesen gaan samen met Gerben Sodenkamp de coördinatie doen als werkgroep duofiets, die onder de Kerngroep valt.

Organisatie
Eindelijk wer schik in Blitterswik werd mede georganiseerd met het bedrag dat ieder dorp ontving om na corona weer iets te organiseren voor dorpsgenoten. Kerngroep Blitterswijck tekende voor
de organisatie ervan. De middag begon met de muzikale opening door het St. Antonius Abt Gilde
Blitterswijck en fanfare Moed en IJver. Het jeugdprogramma werd verzorgd door OJC DIM en de plaatselijke scoutingvereniging.


Activiteiten
Ook werd tijdens deze middag de jeu-de-boulesbaan in het dorp geopend en konden de aanwezigen  genieten van een matinee. In de avond stond een quiz op het programma, waarvoor dj Jellez en Pruuf Mar de muziek verzorgden.

Bron Peel en Maas

Chris Wijnhoven (links) maakte zaterdag samen met Gerben Sodenkamp het eerste ritje op de spiksplinternieuwe duofiets